Despre noi

În 2007 colectivul SCHMIDT-ESSEN a decis introducerea pe piaţa din România a suplimentelor nutriţionale pentru medicaţia de organ din brand-ul Rx Vitamins for Pets (U.S.A.), produse de pionierat în medicina veterinară la acea dată.

Structurate pe elementele fiziopatologiei de organ, produsele respective veneau să suplinească un gol resimţit în terapia veterinară hepatică, pancreatică, renală, cardio-vasculară, articulară, în modularea imunitară, susţinerea ţesuturilor epiteliale şi a sistemului nervos etc.

Resursele documentare în domeniu au fost preluate din terapiile alternative ale medicinei tradiţionale chineze, japoneze, ayurvedice, sud-americane, susţinute de studii clinice şi de laborator de ultima generaţie.

Aceste studii clinice detaliate au fost compilate în rapoarte tehnice destinate medicilor veterinari, pentru ca utilizarea respectivelor preparate să beneficieze de toate avantajele terapeutice ale ingredientelor.

În 2009 am introdus pe piaţa româneasca produsele dermato-cosmetice şi de întreţinere naturiste din brand-ul Heartland Labs (U.S.A.), inspirate tot din medicina tradiţională, care a utilizat de milenii uleiurile esenţiale din extractele vegetale pentru efectele lor dezodorizante, antibacteriene şi antimicotice, de aromaterapie, igienizare, respingere a insectelor, îngrijire a pielii şi părului, menţinere a stării de sănătate a tegumentelor.

Din studiul compoziţiei produselor noastre cosmetice şi de întreţinere, se poate constata ca ele diferă ca acţiune, cu toate că unele dintre componente se regăsesc în mai multe produse. Aceasta se datorează concentraţiilor diferite ale extractelor naturale, dar şi asocierii variate între acestea, acolo unde această asociere este compatibilă şi recomandabilă. În privinţa utilizării suplimentelor nutriţionale pentru medicaţia de organ, nu suntem adepţii abordării extremiste a unor concepte naturaliste versus medicina alopată.

Toate principiile active din medicina tradiţională ar trebui utilizate în completare şi pentru potenţarea medicinei alopate, acolo unde aceasta a dezvoltat terapie. Nicidecum medicina tradiţională nu trebuie privită drept un competitor de principiu pentru terapia alopată. Motivele alegerii unei terapii tradiţionale în locul unei terapii alopate pot apărea pe fondul unei toxicităţi ale terapiei alopate, în contextul unui organism cu nevoi crescute de susţinere a fiziologiei de organ.

În orice situaţie, decizia medicului curant trebuie sa urmărească primordial interesul terapeutic al organismului afectat, iar decizia de utilizare a terapiei tradiţionale va fi consecutivă unei evaluări detaliate a pacientului, această evaluare stabilind produsele, dozele şi durata tratamentului, în mod specific fiecărui caz patologic.